Vacature Zwemonderwijzer

Zwemonderwijzer in Nieuwkoop

Zwemonderwijzer

08-11-2023, 14:39

Vind je het leuk om kinderen te leren zwemmen? Heb je plezier in het begeleiden van volwassen bij verschillende aquasporten? Ben je positief ingesteld en draag je bij aan een goede sfeer, dan zoeken wij jou!

We zijn op zoek naar een zweminstructeur om ons team te versterken, minimaal 12 uur en maximaal 18 uur per week. Zwembad De Wel is een gezellig en kleinschalig zwembad in Nieuwkoop. Je wordt onderdeel van een vakkundig, energiek en leuk team.

Wat ga je doen?

Met veel enthousiasme geef je vakkundig zwemles aan leerlingen van verschillende leeftijden. Wij werken met de EasySwim methode, waarbij de kinderen in diep water leren zwemmen mbv een EasySwim-pakje. In onze zwemlessen staan plezier en intensief leren in een rijke leeromgeving centraal. Je noteert de vorderingen in het leerlingvolgsysteem en onderhoudt contact met de ouders/begeleiders.

Samen met je collega's bewaak je de veiligheid in en rond het water en houd je toezicht bij het recreatief zwemmen volgens de WHVBZ (Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden). Je houdt overzicht en treedt preventief en adequaat op bij ongeregeldheden.

Tijdens de aqualessen zoals Aquajoggen en Borstcrawltechniek weet jij het beste uit de deelnemers te halen. Bij de Baby & Peuterlessen laat je ouders en kinderen veel plezier beleven in het water en bereid je hen voor op de zwemlessen voor het ZwemABC.

Met jouw klantvriendelijke instelling bewaak je de goede sfeer onder de bezoekers. Je treedt op indien nodig en blijft correct richting de klanten, je weet daarbij met tact én waar nodig met overwicht te handelen.

Wat verwachten we van jou?

Je hebt een open houding, straalt overwicht uit en bent tactvol in je communicatie. Je hebt een klantvriendelijke instelling en bent collegiaal. Je kunt je goed aanpassen aan je omgeving en bent stressbestendig. Je gaat oplossingsgericht te werk en vindt het leuk mee te denken over nieuwe producten en diensten. Je hebt een flexibele instelling; waar je wordt ingezet is afhankelijk van je kwaliteiten en interesses enerzijds en van de behoefte van de organisatie anderzijds. Het is voor jou geen probleem om in de weekenden en avonduren te werken, natuurlijk alles in overleg.

Verder beschik je over:

 • MBO-4 werk- en denkniveau, dit blijkt uit het diploma Zweminstructeur van het NBZ of gelijkwaardig CIOS/ALO opleiding.
 • Aanvullende certificaten zoals aquarobic, -jogging, -steps, -fitness en MBVO, babyzwemmen, Brez 2.0.
 • Een EHBO-diploma, BHV en ZRZ.
 • Minimaal één jaar ervaring op het vakgebied van zwemonderwijzer/-instructeur.
 • Kennis van de actuele wetgeving op het gebied van hygiëne en veiligheid van bad- en zweminrichtingen (WHVBZ).
 • Kennis van Microsoft Office.

Wat bieden wij?

Een sportieve en dynamische werkomgeving met veel eigen verantwoordelijkheid. Er is veel ruimte en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 3.323,00 bruto per maand (prijspeil januari 2023, o.b.v. schaal 6 en bij 36 uur per week).
 • Voor avond- en weekenddiensten gelden toeslagen.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05%, dat je naar eigen inzicht kan inzetten.
 • Flexibele werktijden.
 • Een goed pensioen via het ABP-pensioenfonds.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten voor woon-werkverkeer.
 • Naast het basisverlof ontvang je nog extra verlof en er bestaat ook de mogelijkheid tot verlofsparen.
 • Een opleidingsbudget. Wij kijken graag samen met jouw naar jouw wensen en behoeften voor groei- en ontwikkeling.

Wie zijn wij?

Zwembad De Wel is onderdeel van de gemeente Nieuwkoop. Jaarlijks komen circa 100.000 bezoekers vanuit het dorp Nieuwkoop en de omliggende plaatsen naar zwembad De Wel. Onze kerntaken zijn a) het zorgdragen voor de zwemveiligheid van kinderen en volwassenen en b) het bieden van sport- en beweegfaciliteiten.

Daarnaast is zwembad De Wel een sociale ontmoetingsplaats voor veel inwoners van de gemeente. Een kopje koffie of thee in de restaurette of op het terras hoort daarbij.

Het huidige gebouw is 34 jaar oud. Er zijn plannen om een nieuw zwembad te gaan bouwen op een andere locatie in de gemeente.

Heb je vragen over de vacature inhoudelijk? Neem dan contact op met Marjorie Meijer, coördinator zwemzaken via . Heb je vragen over de selectieprocedure, neem dan contact op met , Adviseur P&O, via telefoonnummer 14 0172.

Hoe kun je solliciteren?

Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV via de website www.werkeninhetwesten.nl (externe link) .Functie:zwemonderwijzer
Startdatum:11-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:3323 – 3323
Uren per week:12 – 18

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Nieuwkoop via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nieuwkoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nieuwkoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Nieuwkoop
 2. Zwemonderwijzer Gemeente Nieuwkoop 11-11-2023

Bekijk ook andere vacatures