Vacature Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling

Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling in Nieuwkoop

Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondbedrijf

Ambitie Nieuwkoop

De taak en rol van de gemeente verandert sterk. Van "zorgen voor" naar "zorgen dat". We streven naar een inclusieve samenleving waarin binnen het totale aanbod van maatschappelijke organisaties plaats is voor al onze inwoners. Wij werken vanuit het principe "lokaal tenzij". Als het beter is voor Nieuwkoop sluiten wij aan bij samenwerkingsverbanden. De gemeentelijke organisatie gaat uit van de behoefte van de inwoners. Dichtbij, doelgericht en lef zijn onze kernwaarden.

De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondbedrijf (ROG)

De afdeling ROG heeft een primaire rol in de ruimtelijke ontwikkeling van onze gemeente. Beleid met name op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, economie, duurzaamheid, toerisme en mobiliteit wordt voorbereid door de medewerkers van ROG. De in de komende tijd in te voeren Omgevingswet vormt een belangrijke uitdaging. Binnen de afdeling is ook het grondbedrijf en de realisatie van woningbouw, scholenbouw en andere ruimtelijke projecten belegd. Participatie (digitaal en in persoon) bij de ontwikkeling van beleid en de opstelling van ruimtelijke plannen wordt steeds belangrijker.

De afdeling kent vier teams te weten Economie & Duurzaamheid, Ruimte, Woningbouw en Projecten, Grondbedrijf & Vastgoed. De teams worden aangestuurd door teamleiders. De omvang van de afdeling is circa 45 fte. De afdelingsmanager geeft rechtstreeks leiding aan vier teamleiders.

Programma-eigenaar Ruimtelijke ontwikkeling

Naast de rol als manager van de afdeling is de afdelingsmanager ROG ook verantwoordelijk voor het programma Ruimtelijke ontwikkeling zoals opgenomen in de gemeente programmabegroting. Dit programma bestaat uit de volgende thema's:

 • Ruimtelijk beleid
 • Grondzaken
 • Economie, toerisme en natuur

De functie

Je verbindt de ontwikkelingen, die spelen binnen en buiten de organisatie en vertaalt beleid en praktijk over en weer. Je hebt een visie op de bijdrage die de afdeling ROG moet leveren ter ondersteuning van de grote opgaven in de Nieuwkoopse samenleving. Je vindt het een uitdaging te vernieuwen. Je bent het bruggenhoofd naar het MT en het bestuur. Het leggen van verbindingen is je tweede natuur. Je staat open voor feedback en stimuleert een cultuur van elkaar aanspreken. Je maakt onderdeel uit van het managementteam en treedt ook op als een van vijf loco gemeentesecretarissen.

Wie ben je

 • Je hebt een academische werk- en denkniveau
 • Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit; gemeentelijke ervaring is een zeer belangrijke pré
 • Je hebt affiniteit en aantoonbare ervaring met de genoemde taakvelden en met leidinggeven
 • Je stuurt op samenhang, integraliteit en hoofdlijnen
 • Je bent een verbinder en bruggenbouwer die uitstekend kan communiceren en samenwerken
 • Je bent benaderbaar, betrokken en geïnteresseerd en geeft het juiste voorbeeldgedrag
 • Je neemt beslissingen, hakt knopen door en bewaart het overzicht
 • Je bent een inspirerend en resultaat- en mensgerichte leidinggevende met een coachende stijl van leidinggeven die mensen motiveert en uitdaagt het beste uit zichzelf te halen
 • Je stimuleert en begeleid initiatieven en ontwikkelingen die aansluiten bij de ambities en visie van de afdeling en de organisatie
 • Je staat open voor de mening van anderen en schroomt niet je visie bij te stellen
 • Je coacht op talenten en toegevoegde waarde, geeft ruimte en faciliteert de medewerkers en je stimuleert "eigenaarschap" en eigen verantwoordelijkheid, zodat zij de organisatie optimaal kunnen bedienen
 • Je kunt mensen inspireren en prikkelen, bent authentiek en een stevige gesprekspartner met natuurlijk overwicht.

Ons aanbod

De waardering van de functie is schaal 13 (max. € 6.993 bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week). Daarnaast bieden wij je volop de mogelijkheid je te ontwikkelen en ontvang je een IKB van 17,05% (individueel keuzebudget). Dit kun je vrij besteden voor verschillende doeleinden. Ook krijg je een laptop en telefoon, waardoor je tijds- en plaats onafhankelijk kunt werken, de mogelijkheid om hybride te werken (kantoor en thuis), gunstige verlofregeling en andere leuke extra's.

Vragen over de functie kun je stellen aan Nicolette Caspers (Gemeentesecretaris). Vragen over de procedure kun je stellen aan () of Brigitte de Gier (recruiter a.i.). Zij zijn telefonisch te bereiken via 140172.

Reactie

Ben jij de afdelingsmanager ruimtelijke ontwikkeling en grondbedrijf waar wij naar op zoek zijn? Stuur dan via de www.werkeninhetwesten.nl (externe link) je brief met motivatie en cv.Functie:afdelingsmanager ruimtelijke ontwikkeling
Startdatum:25-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:6993 – 6993
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Nieuwkoop via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nieuwkoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nieuwkoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Nieuwkoop
 2. Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling Gemeente Nieuwkoop 25-12-2023

Bekijk ook andere vacatures